ΟΤΕ: Η (πρώην) Globul και τα μυστήρια της Βουλγαρίας

globulΜια όχι και τόσο ευχάριστη έρευνα για τον ΟΤΕ βρίσκεται σε εξέλιξη στη γειτονική Βουλγαρία, χωρίς να προβληματίζει τη διοίκηση του ομίλου αφού ουδείς ασχολείται με την υπόθεση στη χώρα μας. Πρόκειται για την εν εξελίξει έρευνα των βουλγαρικών αρχών μετά από καταγγελίες της νορβηγικής Telenor η οποία πλήρωσε περί τα 720 εκατ. ευρώ για να αγοράσει την Globul, θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ στην αγορά κινητής τηλεφωνίας της Βουλγαρίας. Λίγο αργότερα οι Νορβηγοί ανακάλυψαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τις αποθήκες και άλλα στοιχεία του ισολογισμού της Globul.

Ανακάλυψαν, για παράδειγμα, πως εμφανίζονταν αγορές προϊόντων ή υπηρεσιών οι οποίες στην πραγματικότητα δεν είχαν γίνει! Προσέφυγαν προ διετίας στις βουλγαρικές διωκτικές αρχές και σύμφωνα με πληροφορίες προ εβδομάδων παρέλαβαν την ενδιάμεση έκθεση. Η συγκεκριμένη έκθεση, όπως ανέφερε και ο νορβηγικός Τύπος, δικαιώνει τις υποψίες της Telenor για όσα έγιναν στην Globul επί της τελευταίας διοίκησης που είχε διοριστεί από τον ΟΤΕ. Στο Μαρούσι, πάντως, εμφανίζονται χαλαροί καθώς θεωρούν πως καλύπτονται από τη συμφωνία που είχαν υπογράψει οι Νορβηγοί.
Επισημαίνεται πως τα στελέχη που συμμετείχαν στο deal εξαγοράς της πρώην Globul δεν εργάζονται σήμερα στο νορβηγικό όμιλο. Η διοίκηση του τελευταίου παραμένει σφίγγα για την υπόθεση με το επιχείρημα πως «η έρευνα είναι σε εξέλιξη».
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s