Είπαμε: Κανονικός διαγωνισμός στην ΕΡΤ!

%ce%b5%cf%81%cf%84Για να το καταλάβουμε. Γίνεται ένας διαγωνισμός στην ΕΡΤ για 51 θέσεις συμβασιούχων και όχι μόνιμου προσωπικού. Το κράτος επιβάλει και ορθώς στην ιδιωτική τηλεόραση να έχει κανονικές θέσεις εργασίας, τουλάχιστον 400 ετησίως) ενώ στην περίπτωση που είναι εργοδότης, δικαιολογεί  για τον εαυτό του την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου Η προκήρυξη έχει προβλήματα εξαρχής τα οποία είναι γνωστά, εξαιτίας της συνήθους ανεπάρκειας που επικρατεί σε τμήματα της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ στο Ραδιομέγαρο  της ΕΡΤ.

Και ενώ υπάρχει τρόπος να προφυλαχθεί η διαδικασία, κανείς δεν λαμβάνει πρωτοβουλία και έρχεται η απόφαση της προσωρινής διαταγής που “παγώνει” το δαγωνισμό. Η ολιγωρία θα πρέπει επιτέλους να προβληματίσει.

 

Η ΕΡΤ έχει ανάγκη αναδιάταξης και πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, παράλληλα με την έναρξη της διαδικασίας των μετατάξεων. Αλλά η στρατηγική αυτή αλλαγή θα πρέπει να υπηρετεί το σχέδιο  ανάπτυξης της εταιρείας, το οποίο θα περιγράφει το νέο πεδιό ενασχόλησης της ΕΡΤ, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το Internet, τα δορυφορικά μπουκέτα, την παραγωγή περιεχομένου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s